marți, 10 iunie 2014

Ana Bitu la 40 de ani




   Atunci cand treci printr-o viata ca a mea inveti ca a implini 40 de ani nu e o corvoada ci o bine-cuvantare! Inveti ca fiecare zi e un dar si fiecare an o daruire.
   Nu imbatranesti, ci cresti!
   Ridurile fetei sunt circumvolutiuni in plus pe creier, iar greutatile, lectii.
   Sunt. "Sunt" e infinit mai amplu si mai valoros dupa 40 de ani. "Sunt", simplu' fapt ca sunt aici, inca, inseamna ca am razbatut.
   Ma bucur ca imbatranesc pentru ca asta inseamna ca rezist... cum, doar eu si Dumnezeu stim... Dar sunt azi si am fost ieri si ce va fi maine e ce ma tine.
   Ma bucur de anii mei pentru ca am facut ceva cu ei si pentru ca insemn ceva in sufletele unor oameni.
   Ma duc cu drumul, ca asta te invata intelepciunea varstei, sa iei drumul ce ti-e dat, sa faci ce-i mai bun din el si din tine si sa mergi inainte: "If you walk through hell, then keep on walking!" zice un mare om, ca de vorbe zen de la Budha sunt satula! Imi plac, dar nu vibrez cu ele, caci nu traiesc intr-o manastire, ci intr-o cusca cu lei, pe care ma lupt sa nu-i inving, ci sa-i dresez...
   Nu mai cred in zile numarate, cred in zile fara numar. Nu mai cred in lucruri planificate, cred in miracole. Nu mai cred in tine, cred in mine. Cam asta mi se intampla la 40 de ani.
  Nu stiu ce-o fi dupa 40 dar pana acum a fost atat de mult ca eu, personal, n-as mai vrea sa fiu tanara vreodata, dar nici nu as schimba cu nimeni viata mea. Sunt atat de distrusa si de reconstruita ca n-as stii ce sa schimb sau cum sa mai refac.   
   Ce mi-au luat 40 de ani de viata: linistea, inocenta si seninatatea; ce mi-au dat... mi-au dat 40 de ani de VIATA! Mi-au dat mintea mea de-acum pe care n-as da-o pe nimic din lume! Mi-au dat amintiri si trairi.
   Sunt mai trista, dar mai desteapta! Pierzi, castigi, negustor te numesti! Am castigat ani! Am castigat 40 de ani! Si am pierdut... eee am pierdut ce era de pierdut. Ramai cu ceea ce trebuie si ceea ce esti. Sunt si, ma repet, asta e mare lucru, e un miracol de la Dumnezeu! Multumesc.
   N-am un plan. I'm not a man with a plan. Today I am a plan within a man!

Un comentariu: