marți, 7 aprilie 2015

Bizonul urban si mugetul sau
Unele lucruri trebuie invatate de mic, altfel nu le mai poti invata… vioara, limba germana, sa flegmezi, etc. Eu germana am invatat-o de mica, cu vioara nu m-a combinat nimeni, dar cel mai mare regret este ca nu am invatat sa scuip ca un adevarat pui de dac! Iar acum la patruj’ de ani, locuind la intersectia Dorobanti cu Stefan cel Mare, imi lipseste enorm acest talent. As vrea sa-l folosesc in fiecare zi pe masinile imbecililor care se blocheaza cu mana in claxon sau chiar pe ei insisi. Stiti, sunt acei oameni carora parintii nu le-au spus cand erau mici “nu mai urla, copile, ca nu esti in codru!”   
Sunt acei oameni pentru care cutiile alea gigantice cu ochi de sticla sunt puse pe bulevarde din pura frumusete, nu pentru ca acolo ar locui omuleti, care au copii, urechi, nervi, batrani bolnavi sau care pur si simplu nu vor sa le latre un zgomot infernal al unui claxon de imbecil, in timp ce fac dragoste sau se uita la telenovele!
Unii raman atat de mult cu mana blocata pe claxon incat trebuie sa te uiti atent daca n-a crapat intepenit si trebuie descarcerat si dus direct la pompele funebre de lux de langa Ambasada Turca. Apoi, dupa ce-si plimba autoturismele ridicand nivelul decibelic pe cat pot ei de tare (cateodata mai tare decat sirenele de la salvari), se retrag printre noroaie si gropi la marginile urbei sau chiar prin sate alaturate, pentru ca vor… ce credeti?! LINISTE. 
Cand va mai bagati isterici ghioambele-n claxoane, sa stiti ca noi cei care locuim in centru vrem acelasi lucru, doar ca nu vrem sa mergem 20 de km pana acasa! Atat! Cand va urlati impotenta la volane, uitati-va imprejur si vedeti blocurile in care alti oameni, ca voi, doresc sa traiasca si sa se auda unul pe celalalt! Bunul simt trebuie avut si la tara si la oras! E o notiune nefireasca, insa, pentru unii, ca si respectul de semeni.
Sssssss.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu